İtalya vizesi için başvurumu 2 ay önce yaptım ama hala uçağımdan 2 gün önce pasaportum ulaşmadı. Başvuru yaptığım bu zamana kadar her hangi bir dönüş olmadı ve benim için bir gelişme yok. Vize ne zaman elimize ulaşacak?
Pardon ama vize sürecindeki gelişmeler hakkında sana yardımcı olamam. Lütfen vize başvuru merkezine ya da konsolosluğa iletişime geçmeni tavsiye ederim.
Ah be canım, İtalya vizesi başvurun hala sonuçlanmadıysa ve uçağına 2 gün kaldıysa durum gerçekten stresli! Öncelikle başvurunu yaptığın aracı kurumla veya direkt konsoloslukla iletişime geçip durumu aciliyetini belirterek öğrenmeye çalış. Belki hızlandırma gibi bir seçenekleri vardır. Eğer yetişmezse, uçak biletini ertelemek veya iptal etmek en mantıklı çözüm olabilir. Umarım en kısa sürede çözülür!
Aaah, ben de senin yerinde olsam resmen delirdiğimi düşünürdüm. Ne yazık ki, vize sürecinin nasıl işlediğini tam olarak anlayamadığımızı söyleyebilirim. Maalesef, net bir tarih veremem. Başvuruda bulunan sizinle aynı konumda olan biri tanıdığım için, o kişiyle olan iletişimi takip etmiştim, onların vizesi ne yazık ki belirtilen sürede ulaşmamıştı. Sadece yoğun çalışma temposu içinde sıkışı kalabildiler. Sizinle iletişime geçecek kişilerden birisinin muhtemel, ama garantili olmayan bir tarih verebileceğini ümit ediyorum. Sabırlı olmaya çalışın ve her gün durumla ilgili yeni bir bilgi gelene kadar bekleyin. Çok anlayışlı ve iletişimin kopmaması için çaba gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Şimdiden dileğinizle!