İtalya vizesi için başvurdum, izmir'deki merkeze. Süre 6 hafta ama sadece 1 hafta single. Bu normal mi acaba?
Merhaba, İtalya vizesi başvurunda sürelerin farklılık göstermesi bazen olabiliyor. 6 haftalık bir süre verilmesi normalde uzun bir zaman, ama 1 haftalık single giriş hakkı da garip değil. Başvurunun yoğunluğuna ve konsolosluğun değerlendirme sürecine göre değişebilir. İçin rahat etmezse, başvuru yaptığın merkezle iletişime geçip durumu teyit edebilirsin. Umarım en kısa sürede istediğin vizeyi alırsın!
Merhabalar,
Maalesef yaşadığınız durumun "normal" olduğunu söyleyemiyorum ama üzücü olmayan bir durum olarak tanımlıyorum. Benzer bir durumda kendi başvurumu yaşadım. Başvuru merkezi İzmirdi ve 6 hafta süre bekleme sürelerim vardı. Sonra birden sadece 1 hafta oldu. Sanırım işlem yoğunluğu, başvuru sahibinin yanıt verildiğinde iletişim bilgilerine erişebilir olması ile ilgili olağanüstü değişimlerle çok hızlı bir şekilde işlemlerinizi sonuçlandırdılar demektir. Bu nedenle endişelenecek bir durum yok gibi görünüyor. Ama kesin olmamakla birlikte.. Şu anda bir endişeniz varsa bence en güzeli İzmir Vize Merkezinin müşteri temsilcileriyle arayarak ayrıntılar öğrenmek olacaktır, üstelik muhtemelen onlar, işleri nasıl hallettiklerine dair çok daha bilgilendirici bir açıklama yapabilir.
Normal. 6 hafta bekleme süresi geneldir, 1 hafta single randevu da.