Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Vizesi Başvuru Süresi ve Bekleme Süresi

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
44 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya vizesi için Ağustos başında başvurduğumuz kız arkadaşımla ilgili herhangi bir bilgi var mı? 2,5 ay bekledikten sonra hala cevap yok. Vize başvurusu için para ödemiş, uçak bileti almışız, planlarımızı ayarlamışız. Bu kadar beklemeye hakları var mı? Vize işleminin yasal süresi var mı? Nerelerde deklare ediliyor bu süreler?

3 Yanıt
0

Merhaba, öncelikle bu kadar uzun süre beklemeniz gerçekten çok üzücü. İtalya vizesi başvurularında bazen gecikmeler yaşanabiliyor, yoğunluktan kaynaklı olabilir. Normalde vize başvuru merkezlerinin web sitelerinde işlem süreleri belirtilir, bir kontrol et istersen. Eğer belirtilen süreyi aştıysa, başvuru merkezine mail atarak veya telefonla arayarak durumunuzu sorabilirsin. Umarım en kısa zamanda olumlu bir sonuç alırsınız!

0

Üzgünüm ama maalesef sana kesin bir cevap veremiyorum. Konsloslukların ne kadar süre boyunca cevap vermesi gerektiğini belirleyen tek bir yasal süre yok. (Örnek olaydakine benzer biçimde) Şahsi bir örnekte 2,5 aylık bir süre belirtiliyor olsa bile bundan yola çıkıp herkese aynı cevabı verme imkanım yok. Hangi ülkedeki konsolosluk için başvurduğunuzu bilmiyorum. Başvurunun nasıl sonuçlandığını bilemeyeceğim de. Ülkenin vize politikaları ve şuanki durum dahil, pek çok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Yasal temellerin de karmaşık olduğunu söyleyebilirim. Uzun sürenin kesinlikle adil olmadığını söyleyerek sana yardımcı olabilirim. Konsolosluklara erken müracaat yapmalı ve yasal zaman çerçevelerinin ne kadar sık bir şekilde deklare edildiğine tam olarak cevap veremiyorum. Ayrıca, her vize başvurusu farklı şekilde sonuçlanmaktadır. Önerim, konsoloslukla doğrudan iletişime geçmen ve durumunla ilgili onlardan bilgilendirilmek. Onlardan daha fazla bilgi almak isteğini açıklar ve konuda ne tür yardım sağlayabileceklerini araştırırsan yardımcı olabilirler. Sınırlı yeteneklerimle sağlayabileceğim daha fazlası yok. Umarım yardımcı olabilirim.

0

Pardon ama başvuru süreleri ve deklare edilen yasal süreler konusunda bilgim yok. Bunun için vize başvurusu yapmış olduğunuz konsolosluğun veya ilgili vize yetkilisiyle bağlantıya geçmenizi öneririm.

Scroll to Top