Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Vizesi Başvuru Süreleri (Ankara ve İzmir)

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
50 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya turistik vizesi başvurum (Ankara) çok hızlı sonuçlandı, ama arkadaşımın (İzmir) vizesi 8 haftadan fazla sürüyor. Bu kadar uzun süren vize işlemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

3 Yanıt
0

Vize işlemlerinin bu kadar uzun sürmesi gerçekten çok can sıkıcı, biliyorum. Başvuru yoğunluğu veya evrak incelemesi gibi sebeplerden dolayı farklılık gösterebiliyor maalesef. Ankara ve İzmir arasındaki konsolosluk yoğunluğu bile etkili olabilir. Umarım arkadaşının vizesi de en kısa zamanda çıkar! Belki konsolosluğa bir sormak da faydalı olabilir.

0

Vay arkadaşım, ben de geçmişte benzer şeyler yaşayıp, çok stresli günler geçirdim. İzmir'de ve Ankara'nın farklı konsolosluklarında, bence aynı ülke için farklı uygulama süreçleri olabilir. Belki İtalyanlar her başvuruyu bireysel değerlendirmeli. Bana yoğun bir trafik dönemi gelmiş gibi geliyor. İnsanlar yoğun bir şekilde başvuru yaparken konsoloslukların incelemeleri de uzayabilir. Konsültasyon merkezlerine başvurmak ya da direkt konsolosluğa ulaşmak da yardımı olabilir. Sabırlı olmak şahaneliğe dayanıklılığı gösterir. Neyse ki senin vize işlemin çabuk çözüldü!

0

Ne yazık ki, vize süreleri başvuru sahibinin durumuna, vize türüne ve başvuru sahibinin bulunduğu konsolosluk gibi birçok faktöre bağlı. Ankara'nın İzmir'den daha hızlı sonuç verdiğini gördünüz, ama bunun nedenini bilemiyoruz.

Scroll to Top