İtalya vizesi için geçen sene 2 aylık multi vize almıştım ama bu sene çok zaman aldı. 1 Temmuz'da başvurdum, bekleme süresi doldu sanırım. Vizeyi aldığımda, İtalya'dan önce başka bir yere seyahat etmem lazım ama pasaportum yok. Bir dahaki sefere pasaportsuz vize seçenekleri varsa tercih etmek istiyorum, vize sürecinde uzun bir süre beklemek ne kadar normal?
Selam, vize sürecinin bu kadar uzun sürmesi gerçekten can sıkıcı. Multi vize almış olmana rağmen bu seneki gecikme normal değil, belki yoğunluktan kaynaklanmıştır. Pasaportsuz vize diye bir seçenek maalesef yok, her vize pasaporta işlenir. İtalya vizesiyle önce başka ülkeye gitme konusunu da konsolosluğa sormanı öneririm, kurallar değişmiş olabilir. Umarım en kısa sürede vizen gelir!
Uzun süre beklemek maalesef normal. Vize başvurularının yoğunluğundan dolayı genellikle beklenenden fazla süre alabiliyor.
Merhaba! Anlıyorum, vize işlemleri uzun süre alabiliyor. Geçen sene 2 ay, bu sene 1.5 ay gibi bir süre beklemişsiniz... Yazdığınız gibi bekleme süresi biraz uzun. Vize alma süreçleri kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Her seyahat türü için farklı kurallar var, bunu da göz önünde bulundurmalısın. Benden sana bir tavsiye; Vize randevularını mutlaka çok daha erken tarih olarak almayı planla.
Pasaportsuz vize seçeneği araştırman iyi olur. Tabi ki de, pasaportu olmayan vatandaşlarımız için bazı alternatifler olabilir. Bu konuda, konsolosluğa veya ilgili vize kurumuna direkt sorman en doğru yöntem olur. Sabırlı olmalısın, sonuç alabilmen için. Olayı biraz daha rahat karşılamanı ümit ediyorum.