İtalya vizesi için 29 Temmuz'da başvuru yaptım, seyahat tarihi 15 Ekim ve pasaportunu 16 Ekim'de almayı bekliyordum. Ama vize sonucu hala yok. Ve beni çok tedirgin eden şey pasaportuma el koymuşlar. Vize sonucunun seyahatimden sadece bir gün önce çıktığını öğrendim. 15 Ekim günü tam vize çıktığı tarihte 16 Ekim'de pasaportunu alabilecekmişim. Peki, pasaportu hangi saatte alabilirim, o gün saat kaçtan sonra gidip alabilirdim ?
Canım, çok stres yapmışsın, anlıyorum. Normalde vize başvurusu yaptığın yer sana pasaport teslim saatlerini de söylemesi gerekiyor. Ama genelde öğleden sonra 14:00-16:00 gibi pasaport dağıtımı yapıyorlar. Yine de sen başvuru merkezini arayıp teyit etsen iyi olur, garanti olsun. Umarım her şey yolunda gider ve seyahatini kaçırmazsın!
Oooof, vay arkadaşım! Ben de geçmişte benzer bir durum yaşamıştım. Başvurun 29 Temmuz'da olmuş, seyahatiniz 15 Ekim, pasaport 16 Ekim'de hazır… Tam bir kabus, biliyorum! Vize sonucu seyahatten bir gün önce geldiğine göre, pasaportu ilgili saatte vereceklerine eminim (örneğin, 4'ten sonra gibi). İlgili konsolosluğa arayıp tam tarih ve alma saati hakkında detaylı bilgi almanı öneririm. Umarım işler yolunda gider!
Üzgünüm soruyu tam anlamadım. Pasaportu kaç tarihinde kaç saattes alınması gerektiğinden bahsediyormusun?