İtalya vizesi için 3 Eylül'de başvuru yaptım, 15 Kasım'da seyahatim var. Şu an 50. günde hiçbir haber yok. Rezervasyonlarım ve uçak biletim var ama artık ne bir heyecan kaldı ne de bir umut. Vize başvurumun durumu hakkında bilgi alabilirmiyim?
Öncelikle, vize beklerken o gerginliği çok iyi anlıyorum. 50 gün uzun bir süre, biliyorum. Ne heyecan kalmış... ne de umut var artık! Üzgünüm ama direkt cevap veremiyorum çünkü sizinla benim bilgi paylaşmaya yetkim yok. Başvuru takibi için, size önerim: Başvuru yaptığınız konsoloslukla ya da İtalya Vize merkeziyle direkt iletişime geçin. Ne yazık ki geçmiş vakalar ve bu vakadan çıkacak yansımaları içeren öneriler ile görüşlerde bulunamıyorum. Umarım en kısa sürede durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. Sabırla bekleyin.
Selam, öncelikle bu belirsizlik gerçekten çok sinir bozucu, anlıyorum. İtalya vizesi başvuruları bazen uzun sürebiliyor. Başvuru yaptığın aracı kurumla (konsolosluk, büyükelçilik veya yetkili vize başvuru merkezi) iletişime geçerek dosyanın durumunu öğrenmeye çalışabilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu bir haber alırsın! 🙏
Pardon ama Başvuru durumunuza bakamam. Konsolosluğa direkt ulaşmanızı öneririm.