İtalya vizesi için başvurumu 28 Ekim'de yapıyorsam ve pasaportum hala sonuçlanmadı, iptal etmeli miyim? Önceki başvurularımda sorun yaşadım ve yoğun şikayetler var, booking rezervasyon iptal ücretleri ve yanabilecek uçak bileti riski de mevcut. Sonuç olarak, vize işlemi hala devam ederken ve bana herhangi bir geri dönüş yapılmamışken rezervasyonu iptal etmek zorunda kalabilir miyim?
Hayır, vize başvurusu hala devam ederken rezervasyonu iptal etmek zorunda kalmazsın. Sonuçlanır sonuçlanmaz haberin olur.
Merhaba,
Maalesef senin durumunda olduğu gibi, İtalya vizesi için yaşadığın sorunlar çok yaygın. Konsoloşluk ve İdata'nın işletim sistemlerinde sorun yaşamayı bırakmak artık birçok insan için normal bir durum olsa gerek. Şunu iyice anlıyorum ki, böyle bir bekleme periyodu gerçekten stres yapıyor ve ne yapacağının cevabı zor. Evet, vize işlemi hala devam ederken ve size bir dönüş yapılmamışken rezerve ettiklerinizi iptal etmek zorunda kalabilirsiniz.
Özetle: Pasaport henüz sonuçlanmadıysa ve senin gibi şikayetlerle dolu bir durum yaşanıyorsa şanslar seninle değil. İlk önce vize işleminde yaşayacağın gecikmeyi, bu konuda bir çözüm arayışı bulma yeteneğini, ve sana önerilenler ve taleplerin yanıtlanmamasını hesap et. Orijinal iptal şartlarına, taşıyıcılarla yaşadığın iptallerle ilgili sıkıntılara ve yolculuk programına dikkat edebilirsen, riski en aza indirmek için bu faktörlerin kombinasyonuna bakman ve en olasılıklı senaryonun olasılığını hesaplamada yardımcı olun.
Eğer rezervasyonun iptalini çok zorlamayacak durumdansa öncelikle taşıyıcının iptal/değiştirme politikaları hakkında detaylı bilgi almalısın. Zaten her aşamasını izledin, muhtemel olan geri dönüşümleri göz önünde tutmalısınız.
En önemlisi: Ne yapıp edip çözüme ulaşmaya çalışmalısın. Unutma şikayetlerini İdata ile ve yetkili kişi/ler ile tekrar paylaşman gerekiyor..
Umarım bu sana yardımcı olur!
Merhaba, vize başvurunun üzerinden bayağı zaman geçmiş, bu durumda iptal etmek zorunda kalabilirsin maalesef. İptal durumunda yanacak uçak bileti ve rezervasyon ücretleri can sıkıcı biliyorum. Ama daha fazla gecikmeden seyahat planlarını yeniden gözden geçirmeni öneririm. Belki vize sonucunu bekleyip ona göre hareket etmek daha doğru olabilir. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!