İtalya vizesi için Ankara İDATA'dan pasaportumu 15 Nisan'da aldım. 3 ayda sonuçlandı. Almanya vizesi için 3 ay beklemiştim, seyahatimi kaçırmıştım. Bu sefer 1 aylık süreyle sonuçlandı, umduğuma göre. Daha önceki Schengen vizesi ve ab oturum vizesi ekledim. Bu başvuru için gerekli tüm şartları yerine getirdim. Konferans için turistik vize almak istedim. İyi bir süreç yaşadığımı düşünüyorum. İtalya vizesi için Ankara İDATA'nın işlem süresi bu kadar mı normal?
Merhaba, İtalya vizesinin 3 ayda sonuçlanması biraz uzun sürmüş, normalde daha kısa sürüyor. Ama vizenin çıkmasına sevindim, konferansına gidebileceksin. Bir önceki Schengen vizesi ve oturum vizesi eklemenin faydası olmuş olabilir. Umarım konferansın çok iyi geçer!
Merhaba! Ankara İDATA'da İtalya vizesi için 3 ayda pasaportunuzu almanız gerçekten hızlımış! Almanya vizesindeki 3 aylık süreçle kıyaslarsak, İtalya'nın bu konuda daha verimli olduğunu söyleyebiliriz. Genel anlamda, İDATA'nın işlem süreleri oldukça değişken olabiliyor. Başvuru sahibinin profili, evrakların durumu, vize türü ve vize talep eden ülkenin o anki yoğunluğu etkiliyor. Bu nedenle, 3 ay, İtalya vizesi için Ankara İDATA'da ortalama bir süreci temsil etmiyor, ancak sizin yaşadığınız olumlu bir deneyimdi. Daha önce Schengen vizesi ve AB oturum vizeniz olmuş olması da başvurunun olumlu ele alınmasını kolaylaştırmış olabilir. Her durum kendine özgü olduğu için, genel bir zaman ölçüsü vermek zor.
Ankara İDATA'nın 3 aylık işlem süresi normal görünüyor. Daha önceki vizelerinizi de eklediğiniz için umarım bu sefer de sorunsuz sonuçlanır.