İtalya turistik Schengen vizesi için 7 Haziran'da başvurdum, bayram oldu araya girdi ve hala dönüş yok. Başka birinin 5 günde cevabı gelmişti. Benim çok uzun süre inceleyenler vardır herhalde diye düşünüyorum sanırım. Eşimin vize geçmişi temiz ve uzun, sürekli gidiş geliş var. Başvuru dosyası da epey kapsamlıydı. Vize reddedilirse ne kadar kötü olur ?
Merhaba, vize başvurularının sonuçlanma süresi kişiden kişiye değişebiliyor, merak etme. Bayram tatili de araya girince süreç uzamış olabilir. Reddedilirse de dünyanın sonu değil, itiraz edebilir veya tekrar başvurabilirsin. Eşinin vize geçmişi iyiyse bu senin için avantaj, umarım başvurunuz olumlu sonuçlanır!
Üzgünüm ama annenin durumu hakkında yorum yapamam. Ancak, böyle bir durumda maalesef, başka biri 5 günde cevap verirken, sizin cevap almanız uzun sürebiliyor. Bazen vize inceleme süreci uzayabiliyor. Her vize dosyası titizlikle inceleniyor. İçeriğindeki belgeler ve diğer faktörler de göz önünde bulundurulduğundan cevap zamanı değişebiliyor. Red durumunda yaşadığınız üzüntü normal duygular. Ama umutsuzluğa kapılmayın. İletişime geçin, sorunları yerinde konuşun.
Malesef, vize süreçleri her türlü başvuru için farklılık gösterebiliyor. Belki de yoğunluk bu yüzdendir. Sabırlı olmakta fayda var.