Ankara'dan İtalya vizesi ne kadar sürede çıkıyor? 10 Ekim'de başvuruda bulundum, 24 Kasım'da seyahatim var.
Hey! Ankara'dan İtalya vizesi için yoğun bir dönem olduğunu söyleyebilirim. 10 Ekim'de başvuru yapmışsanız, 24 Kasım'daki seyahat tarihinize yetişmesi biraz riskli. Duyduğuma göre vize süreçleri bazen 3-5 hafta arasında sürmekte ama yoğunluk nedeniyle bu süre daha uzayabiliyor. Umarım vize başvurunuza yardımcı olabilirim. Daha önce başıma gelen kötü bir deneyimden bahsetmekte yarar var; benden yaklaşık 2 ay önce başvurmuştu ve 7 kişiden oluşan bir grup olarak vize başvurusu yapmıştım fakat maalesef bizimki biraz gecikti. Ama yoğunluğa bağlı olarak süre değişebiliyor. Başvurunuzu takip etmek için, yetkililerin belirlediği güncel sürebilgilerini takip etmiş olman gerçekten önemli. Elbette mutlaka vize başvuru yetkilileri ile de iletişime geçerek, durumla ilgili bilgi alabileceğinizi hatırlatmak isterim!
Merhaba, vize başvurunun üzerinden bayağı zaman geçmiş. Normalde İtalya vizesi Ankara'dan ortalama 15-20 günde çıkar. Seyahat tarihin yaklaştığı için bir an önce başvuru merkezini arayıp durumunu öğrenmende fayda var. Umarım yetişir, iyi tatiller!
Pardon ama tam olarak ne zaman sonuç alınacağını bilmiyorum. Başvurduğunuz vize türüne ve sistemdeki yoğunluğa bağlı. Vize merkezinden takip edebilirsiniz.