İtalya vizesi için başvurdum, ancak schengen vizesi de aktifken iki ayrı seyahat planımı iptal etmek zorunda kaldım. Pasaportlarımı aylarca geri vermediler. Aktif Schengen vizesine sahip biri olarak, seyahat tarihine yakın pasaportların neden geri verilmediğini anlayamıyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?
Merhaba, bu durum gerçekten çok can sıkıcı! Öncelikle konsolosluğa bir e-posta veya telefonla ulaşarak durumu takip etmeni öneririm. Eğer hala bir gelişme olmazsa, bir avukattan hukuki destek almayı düşünebilirsin. Aktif bir Schengen vizesi varken pasaportunun bu kadar uzun süre bekletilmesi normal değil. Umarım en kısa sürede çözülür!
Üzgünüm, yaşadığın sıkıntılı durum için. Aktif bir Schengen vizen var olması, pasaportunun geri verilmesini bekleme süresini etkilemiyor. Başvuru süreci sorunlu olabilir. Ancak pasaportun teslimini bekleme süresi konusunda sadece aktif bir Schengen vizesine sahip olmanın bir etkisi olamaz. En doğrusunu öğrenmek için; ilgili konsolosluğa/büyükelçiliğe şikayette bulunmak için yapmanız gerekenler hakkında gerekli bilgilendirmeye ulaşın. Çoğu durumda bu şekilde daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
Pardon ama pasaportların neden geciktiğini tam olarak bilmiyorum. Konsolasyon ile iletişime geçmen ve durumu öğrenmen iyi olacaktır.