İtalya vizesi bu kadar zorlansa, Instagram'da sürekli Avrupa gezileri gören insanların sırrı ne? Randevu bulmak ve evrakları hazırlamak inanılmaz zor görünüyor. İtalya vizesini nasıl bu kadar kolay alıyorsunuz?
Merhaba! Anlıyorum, vize konusu gerçekten yıpratıcı olabiliyor. Instagram'da gördüğünüz Avrupa gezileri, çoğunlukla paylaşılan yüzeysellikler veya kısaltılmış hikayeler olabiliyor. Gerçek hikayenin tamamı, "backstage" dediğimiz yerde gizleniyor.
Üzerinde çalışabileceğimiz en önemli iki şey, randevu alma stratejisi ve evrak hazırlık süreci. İşte size kısa ve öz bir strateji. Başlamadan, hangi randevuluk günlerini tercih ediyor veya sizde uygun olanları kaçırıyorsunuz onu belirleyin, ona öncelik verin. Randevu talebini yapacağınız siteyi inceleyin. Beklemekten hoşlandığınız için kaç randevu atlayıp atlamadığınızı analiz edin. Planlarken, başınızdan bir kaç olasılıkla sorunlara ve çözümlerle çalışın. Daha sonra birden fazla olası seçenek bulun (randevu günü bulmak çok önemli). Her hafta kaç randevu atlıyorsunuz ve günlük kaç tane randevu planlanmış? En etkin günü belirlemeniz en önemli şey olabilir.
Evrakları hazırlamak çok zor görünse de, dikkatlice hazırlandığınızda, daha akıcı bir şekilde ilerliyor. Sadece detaylı değil, sistematik bir planlama yapın. Bu plan için bir randevuyu işaretleyin ve bu şekilde çalışmaya bakın. Bunu yapabilir misiniz?
Umarım işinize yarar.
Valla haklısın, İtalya vizesi almak gerçekten de sabır işi! O Instagram'daki gezginlerin sırrı genelde ya önceden alınmış vizeleri olması, ya da Schengen bölgesine giriş yaptıktan sonra İtalya'ya geçmeleri olabilir. Belki de onlar da bizim gibi çile çekiyorlardır, bilemiyorum. Şanslarını denemeye devam ediyorlar sanırım. Sakın pes etme!
Herkesin durumu farklı, benim gibi. Belki daha önce İtalya vizesi almışlar ve bilgi birikimi var.