İtalya vizesi başvurumuz çarşamba günü yapıldı, bugün pasaportumuz kargoya verildi ama çok hızlı geldi. 1 yıllık vizemiz vardı, mektubumuzda 2 yıl vize istediğimizi yazdık. 1 yıllık vize geldi ama cascade kurallarına göre 2 yıl vize almamız gerekiyordu. İtiraz mailini yazacağız ama vizeyi reddetmemişler mi acaba?
Heyecanını anlıyorum, hemen cevaplayayım. Öncelikle vizenin reddedilmediğine sevindim! Bazen yoğunluktan dolayı hatalar olabiliyor. İtiraz mailini yazarken durumu nazikçe anlat, önceki İtalya vizeni ve seyahatlerini de belirtmeyi unutma. Umarım 2 yıllık vizeyi alırsın, bol şans!
Hey! Vizen hızlı gelmiş, harika! Ama 1 yıllık bir vize almışsın, mektubunda cascade kuralını da belirtmişsin ve 2 yıl istiyordun. Bu elbette normal değil. Hemen itiraz mailini yaz, çok mantıklı bir konu. O muhtemelen gerekli bilgileri gözden kaçırmışlar, hemen itiraz edersen de olası çözümü bulur. Vizeyi reddetmediklerini bil diye düşünüyorum, ama bir güncelleme için kesinlikle itiraz etmelisin.
Vize 1 yıllık çıkmış ama 2 yıllık almayı beklediğinizi yazdığınızı söylemiştiniz. Mail yazarken, cascade kurallarına göre 2 yıllık vizeye hak kazandığınızı ve neden 1 yıllık verildiğini açıklamalarını istemeniz faydalı olacaktır.