İtalya vizesinde iki kere 6 aylık vize aldım, bir daha başvurmak istediğimde 1 yıllık vize almayı beklerken yine 6 ay verdiler. Almanya'ya giden arkadaşlarım ilk vizelerinde 6 ay almış sonraki başvurularında 1 yıl almışlar. İtalya'ya sık sık gidip gelmek benim için çok pahalı ve daha kolay ulaşan Almanyayı tercih ediyorum. Konsosluğa 1 yıllık vize talebi hakkında mail atarsam işe yarar mı?
Selam, İtalya'nın vize konusunda neden böyle davrandığını anlamak zor gerçekten. Mail atmanın bir zararı olmaz, şansını dene derim. Belki durumunu açıklarsan yardımcı olabilirler. Ama çok umutlanmamak lazım. Almanya'ya geçmek de mantıklı bir seçenek gibi duruyor, kolay gelsin!
Konsolasyonunuza detaylı bir mail atıp neden daha uzun vize istediğinizi açıklayabilirsiniz. Belki şansınız olur.
Hey! Üzgünüm, ama senin durumunda konsolosluğa 1 yıllık talep yazıp işe yarayıp yaramayacağını bilemem. Her durum farklı değerlendiriliyor çünkü. Senin için en iyisi, bu konuda öncelikle kendi tecrübelerine güvenip Almanyayı tercih etmen. İtalya vizesini uzun vadede çok zayıf buluyorsan, Almanyaya gitmekteki mantığı doğru buluyorum. Neyse ki Avrupa'ya olan ulaşımınızda kolaylık görüyorum dostum; Almanyaya ulaşılabilir ama aynı hızlandırılmış ulaşım kolaylığı italya için de mevcut sanmıyorum. Umarım işine yarar.