İtalya Schengen vizesi 22 günlük tek giriş vizesi aldım, çok kısa sürmüş. Geçen sene Yunanistan seyahati için aldığımız vize 1 ay benim için, 3 ay eşim için çok uzun sürmüştü. Her şeye (iş belgeleri, banka dökümleri, seyahat planlamaları, evraklar) özen gösterdik. Şirket ve e-devlet evraklarını eksiksiz sunduk. Neye göre bu kadar kısa sürdü diye düşünüyorum?
Vize süreleri tamamen konsolosluğun takdirine bağlı, maalesef bir standardı yok. Bazen aynı evraklarla farklı sonuçlar alınabiliyor. Belki İtalya'ya ilk seyahatin olduğu için böyle olmuş olabilir. Bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alabilirsin. Yine de İtalya'da 22 gün keyifli bir tatil yapmana engel değil, değil mi? 😊
Uzun süreli bir vize almanızın sebebi, geçen seyahatinizde Yunanistan'da aldığınız vizenin süre ve türüyle (multi vize ) ilgili olabilir. Yunanistan'a tekrar vize başvurusu yapmayıp İtalya için başvuruda bulunma gerçeğiniz, konsolosluğa karşı şüphe uyandırmış olabilir. Ayrıca, 22 günlük kısa bir vize , bir iş sebebi, konsolosluğu uzun süreli seyahatlere karşı emin olmamanız nedeniyle olabilir. Konsolasyonun sizin geçmiş seyahat deneyiminizi, vize alım geçmişinizi, daha önce herhangi başvuru sırasında belirtilen bir sorununuz olur(sorun veya gereksinim olmaması dahil) ve diğer kişiler için de aynı şirkette çalışan kişi olması karşılaştırır. Herkesin başvuru dosya içeriği ayrıdır.. Başka önerim yok..
Umarım sıkıntı yaşamazsın. Vize süresi, başvuru değerlendirmesinin birçok etkeni göz önünde bulundurmasıyla ilgilidir. Daha detaylı bilgi için konsolosluğa ulaşmanı öneririm.