İtalya'dan iş için 4 gün, eğitim için 6 gün süren Schengen vizesi aldım. Turist vizesi için başvuracaklar için bu bilgiler faydalı olur diye düşündüm. Turist vizesi başvuruları daha mı uzun sürüyor acaba? Son dakika başvuru yapmaktan kaçınmalıyım mı?
Selam! İtalya'dan aldığın vize bilgisi, başvuru yapacaklar için gerçekten çok değerli. Turist vizeleri bazen yoğunluğa göre daha uzun sürebiliyor, bu yüzden son dakikaya bırakmamak en iyisi. Ne kadar erken başvurursan o kadar rahat edersin, hem de planlarını daha önceden yapabilirsin. Şimdiden bol şans!
Merhaba! İtalya vizesi aldığınız için tebrikler!
Turist vizesi başvuruları, iş/eğitim vizesine göre genellikle daha uzundur, ama buna kesinlikle diyemem. Son dakika başvurusu yapmak, evet riskli. Beklenmedik durumlarla karşılaşma ihtimalinizi artırır, ama ısrarcı olmalısın, "kaybeder miyim" diye çok düşüneceksin ancak. İdara'dakilere "ben riskimi kabul ediyorum" mesajını verirsen şansa güvendiğin için "yapmam" diye de diretebilirsin.
Schengen vizesi türüne göre süre değişir. Turist vizesi için süre genelde daha uzun olabilir, ama kesin bilgi için vize başvuru yapan ülkenin konsolosluğuna danışmanızda fayda var.