İtalya eğitim vizesi için başvurdum ama ret aldım. Sonuç ne yapmam gerektiğini göstermiyor bana. Başka nasıl bir yol izleyebilirim?
Oof, ret yemek her zaman kötü ama pes etme. Başvurunu detaylı bir şekilde incele, hangi madde(ler)de sıkıntı olduğunu göreceksin. Belki eksik belge, belki de biraz daha güçlendirici bir yazı gerekiyor. Başka hangi seçeneklerin var, ona bakman lazım; mesela biraz farklı bir evraklama yolu denemek, şartları iyice araştırarak tekrar başvurmayı düşünmek, neden ret verdiğini anlayacak yeni bir yaklaşımı denemek vs. Örnek olarka, kişiden bazı belgelerin fotokopi ve harçların geri ulaştırılmadığını tespit etti, bu ciddi bi zafiyetti. Şansını ikinci başvurunda yükseltmek için bu detayları kontrol et, incele. Bol şans.
Canım, İtalya eğitim vizesi başvurunun reddedilmesine üzüldüm. Ret mektubunda neden belirtilmemişse, konsolosluktan ret nedenini öğrenmek için bilgi talep edebilirsin. Eksik veya hatalı olduğunu düşündüğün belgeleri tamamlayarak yeniden başvuru yapabilirsin. Alternatif olarak, bir avukat veya vize danışmanından destek almayı düşünebilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Pardon ama ret nedenini göremediğim için tam olarak ne yapman gerektiğini söyleyemeyiz. Vize reddi gerekçesini kontrol etmen ve sonra başka bir yol bulmaya çalışman gerekecek.