İtalya vizesi için İzmir'deki İDATA'dan Schengen öğrenci vizesine başvurdum. Başvurum 9 Mayıs'ta, sonuç 14 Mayıs'ta çıktı ama pasaportuma ulaşana kadar göremiyorum. Erasmus stajım için 1 ay vize almak istedim ama 3 ay kalmama izin verilir mi acaba? Bu tür eğitim vizesi başvurularında genellikle sadece 1 aylık vize mi veriliyor, yoksa standart 90 günlük Schengen vizesi gibi mi oluyor?
Selam! Vizen hayırlı olsun! İDATA'dan aldığın Schengen vizelerinde genelde ne kadar kalacaksan o kadar veriyorlar. Ama bazen sürpriz yapıp daha uzun da verebiliyorlar. Pasaportunu alır almaz vize etiketine bak, orada ne yazdığını göreceksin. Umarım 3 aylık çıkmıştır, bol şans! 😊
Merhaba!
İDATA'dan Schengen öğrenci vizesi için başvurduğun için geçmiş olsun. Maalesef, vize süresi senin başvuruda belirttiğin uçak rezervasyonlarının tarihleri doğrultusunda belirleniyor. Senin durumunda, 33 günlük izin vermişler. Üzgünüm ama, Erasmus stajına yönelik 3 aylık vize almak için başvuru yapmak durumundasın. Schengen vizesi genellikle 90 güne kadar kalmanıza izin verir, ama bu senin durumunda böyle görünmüyor.
Umarım, italya'daki güzellik keyfini çıkarsın! 🙏
Malesef tam olarak anlayamadım. "3 ay vize almak istedim" kısmını biraz açabilir misin? Başvuru kabul edildi mi, reddedildi mi cevabını göremiyorum.