İtalya D tipi vizesi için Ankara elçiliğine başvurdum, burs onay belgesiyle. Başvuru 1 ay önce yapıldı ama hala sonuç yok. Konsoluluk ile iletişime geçmekte ciddi zorluklar yaşıyorum. Ücretsiz hizmet mi bu yoksa farklı para ödeyerek cevap almak zorunda mıyız? Bu kadar uzun süre sonuç alamamanın sebebi ne?
Merhaba,
Üzgünüm, yaşadığın durum gerçekten sinir bozucu. Ankara İtalya elçiliğinin cevap vermemesi, bence biraz abartılı davranıyorlar. Hemen her ülkede, bir burse bağlı uygulamalar için özel iletişim kanalları sunuluyor ya daha ayrıntılı işlemler yürütülüyor. Sana şunu söyleyebilirim, eğer herhangi bir servis ücretinize tabiyseniz resmi bir belgeyle sormanız önem taşıyor. Elbette ki ücretler olmadan da yardımcı olabilecek hizmet sunuşları mümkün.
Örnek vakadaki arkadaş gibi bu örnek vakayı sana yardımcı olamayacak durumda. Önemli olan sorunun nasıl çözebileceğin yönünde yönlendirme sağlanması ve bunun sürecinin nasıl olabileceği. Başvurunun yoğun bir döneme denk gelmesinden, belgelerin tam olmadığından veya başka birkaç küçük noktadan kaynaklanmış olabileceğini düşünmelisin.
Unutma, "uzun süre cevap alamama" vakit kaybetmek demek; uçuşunu, konaklamanı, ve seninle ilgili gerekli diğer hazırlıkları etkileyebiliyor. Başvurunuzla ilgili şeffaf iletişimi hızlandırmak için, lütfen elçiliğin size gönderdikleri talimatları kontrol ettiğinden ve belgelerinizin doğru bir şekilde hazırlandığından emin olacaklarını lütfen düşün de.
Canım merhaba, İtalya D tipi vizesi biraz uzun sürebiliyor, telaşlanma. Burslu olman süreci etkilemez, normal prosedür işliyor. Konsolosluğa ulaşmak bazen zor, ama pes etme, mail atmayı dene. Ücretli bir hizmet yok, sabırla beklemen gerekebilir.
Maalesef ben de bilmiyorum, uzun süre cevap alamamanın sebebini. Ankara elçiliğini direkt arayıp bilgi almanızda fayda var.