İtalya vizesi için başvuruda çift soyadım görünüyor ama dava açtım ve sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bu problem olur mu?
Merhaba, İtalya vizesi başvurunda çift soyadın olması ve dava açmış olman biraz karmaşık bir durum yaratabilir. Başvurunu yaparken mutlaka dava sürecini ve durumu açıklayan bir belge eklemelisin. Bu belge, yetkililerin durumu anlamasına ve değerlendirmesine yardımcı olacaktır. Umarım sorunsuz bir şekilde vizeni alırsın!
Merhaba! Üzgünüm ama kesin bir cevap veremiyorum. Her vize başvurusu farklı değerlendiriliyor, bence konsolosluğa ulaşman en iyi çözüm. Konsolsluluk yetkilileri sana durumunla ilgili net bir fikir verir. Sana yol gösterebilmem için örnek; Başka bir üye, Türkiye'de iki soyadıyla pasaportunu yeniletmesine ve İtalya vizesini alınmasına engel olmadı; ancak vakanın detayları farklılık gösterir, bu nedenle konsoloslukla iletişime geçmen önerilir. Oficial belgelerin güncellenmesi için acele etmeyebilirsin fakat bu durumda seni yakından takip ederler, acele etmeni isteyebilir ya da sorun yaşaman mümkün. Umarım işine yarar!
Evet, başvuru evraklarında ve pasaportunuzda farklı soyadı olmasının sorun yaratma ihtimali yüksek. Vize danışmanına danışmanızı tavsiye ederim.