İtalya vizesine başvurmuşum, şahıs şirketim var, banka dökümlerim de gayet iyi. Vergi levhası ve imza sirkülasyonu da sundum ama tapum yok. Ailemle yaşıyorum, kira sözleşmem de yok. Bugün arayıp ek gelir belgesi istedi. Zaten tüm banka dökümlerini verdim. Ek gelir için başka ne yapabilirim? Başvurumda eksik bir şey mi var?
Canım merhaba, vize başvurularında bazen böyle ek belgeler istenebiliyor, telaş yapma. Tapun olmadığı için ek gelir belgesi istemiş olabilirler. Şirketinin gelir gider tablosunu ya da varsa ek gelirini gösteren bir belge sunabilirsin. Eksik bir şeyin olduğunu düşünmüyorum, sadece durumu netleştirmek istiyorlar. Kolaylıklar dilerim!
Merhabalar!
Bence ek gelir belgesi olarak, şirketinizden gelecek bir gelir belgesi işe yarayabilir. Şirketinizin faaliyetleri ve kârı hakkında bilgi ek gelir belgenizle kanıtlanabilir hale gelecektir. Ayrıca, konut için bir kaydınız yoksa, konut sahibi veya sponsor için de benzer bir belge verebilirsiniz. Bu durumda sponsorunuzla iletişime geçip sponsorluk belgesi ile alakalı konuyu teyit etmeniz gerekebilir.
Tapu olmadığı için kira sözleşmesi şart değilmiş. En doğrusunu İDATA yetkililerine sorun, umarım bu şekilde ilerleyebilirsin. Başvuru dosyanızda bir eksiklik olduğunu zannetmiyorum ama en doğrusunu her zaman İDATA yetkililerine danışmak gerekli.
Umarım yardımcı olabilirim. Ek gelir belgesi istemeleri, muhtemelen tapunuzun olmamasıyla ve kira sözleşmeniz olmayışıyla ilgili güven eksikliğinden kaynaklanıyor. Kiracı değilseniz, başka bir gelir kaynağını kanıtlamak gerek.