Schengen vizesi reddedildi; itirazım kabul edilmeyince bir daha itiraz ettim, ama umudum kalmadı artık. İsveç vizesi için boşu boşuna para harcadım diye düşünüyorum. Tatil planlaması ve bilet alımı çok uğraştırıcı mı yoksa gerçekten bir dolandırıcı gibi mi davranılıyor?
Canım, vizenin reddedilmesi çok üzücü, biliyorum. İki kez itiraz etmen de çabalarını gösteriyor. Bazen şans yaver gitmiyor, olabilir. Belki İsveç konsolosluğu için istenen belgelerde bir eksiklik olmuş olabilir. Bir sonraki başvurunda farklı bir ülkeyi deneyebilirsin, umudunu kaybetme.
Oof, haklısınız. Vize işleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ama bir dolandırıcı gibi davranılmıyor, kesinlikle. Büyük hatalanabilirlik payıyla sorunlar yaşanıyor; hatta, biraz "bürokratik" diye bile düşünebiliriz, ki o da bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Tekrar itiraz etmeniz iyi bir hamle ancak, eğer bir dahaki seyahat planınız için yeni tarih, yeni vize ve yeni başvuru gerekiyorsa, sonuçlarına katlanmaktan da kaçınmamak gerekiyor.
Pardon ama yakın arkadaşım. Gerçekten üzücü bir durum. Bu vize işleri, gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor.