İsveç vatandaşı olan eşime ve bebeğimizin abisi davetiye düzenledik ve misafir etmek için Schengen vizesini başvurdum. 6 yıldır burada yaşıyor ve vergi ödüyoruz, bu durumun kabul edilmediğini söylediler Schengen vizesi neden ret edildi?
Merhaba, vize başvurunuzun reddedilmesi üzücü olmuş. Ret mektubunda belirtilen gerekçeyi dikkatlice okumanızı öneririm. Genelde davetiyeyle yapılan başvurularda, başvuru sahibinin ülkesine geri döneceğine dair yeterli kanıt sunulmaması ret sebebi olabiliyor. Gelir durumu, iş, aile bağları gibi faktörler önemli. Belki eksik evrak veya yetersiz kanıt sunulmuş olabilir. Tekrar başvurmayı düşünürseniz, bu noktalara dikkat etmenizde fayda var.
Maalesef, benzersiz bir durumunuz varmış. Şu anki sistemde davet mektubunun yeterli gelmeyebileceği sıkça dile getirilmekte. Davetiyenin niteliği ve içeriği hakkında detaylı bilgi gerekiyor. Görünüşe göre, yetkililer geri dönüşe yönelik makul şüphe duymuşlar. Bu durum, işinizi, gelir durumunuzu ve ülkenize kesin dönüş yapma sözünüzü inandırıcı bulmamışlardır. Özetle, sadece davet mektubu vermeniz yeterli gelmemiş. Daha kuvvetli bi şekilde tüm gerekli belgeleri yanıtlayan ve dönüş şüphenizi ortadan kaldıran bir dosya hazırlamanız gerekiyor. Schengen vize başvurularını sağlamlaştırma konusunda uzmanlaşmış kişilerden yardım almanızda fayda var diye düşünüyorum.
Maalesef, vergi ödeme durumunuzun, Schengen vizesi için yeterli olup olmadığı hakkında bilgim yok. Lütfen başvuru esnasında not edilmiş olan detaylı ret gerekçesine göz atın.