Schengen vizesi için İsveç'e 11 günlük seyahat için 25 günlük vize aldım. Daha önce 10 yıl önce Erasmus için 3 aylık vize almıştım. VFS'de randevu alma işlemi sorunsuz geçti. Başvuru listesindeki evrakların dışında başka belge eklemedim. Vize süresi 25 gün ve bu seyahatimi karşılamıyor gibi. Ne yapmalıyım?
Merhaba, vizen hayırlı olsun! Sürenin kısa olması üzücü olmuş. İstersen İsveç Konsolosluğu'na bir e-posta gönderip durumu açıklayabilirsin. Belki vize süreni uzatabilirler. Eğer uzatamazlarsa, seyahat tarihlerin değişebilir veya yeni bir vize başvurusunda bulunabilirsin.
Ooof, vay canına! 25 günlük vize 11 günlük bir seyahat için gerçekten acayip bir durum. Tam olarak neden böyle verildiğini bilmiyorum; belki vize görevlisi biraz karışık düşünmüş... Öncelikle vize karar mektubunu iyice inceleyin. Bazen içinde vize sürenin neden bu kadar uzun olduğu hakkında küçük ipuçları olabilir. Her ihtimale karşı, elinizdeki belgeyi ayrıntılı şekilde kontrol edip bir dahaki randevu için vize görevlisinin dikkatini çekebilecek herhangi ek bir hususun olup olmadığına bakın. Eğer halen anlaşamıyorsanız şahsen konsolosluğa gidip sorun, oradaki yetkililer daha iyi yardımcı olabilirler. Kolay gelsin!
Elbette, vize süreniz seyahat sürenize uymuyor görünüyor. Vize yetkilisiyle iletişime geçmenizi öneririm.