İsveç için aile ziyareti vizesi başvurdum, ama banka hesap dökümünü sadece bir bankadan eklemişim. Diğer bankalardan da dosyaya ekleseydim daha iyi olurmuş görünüyor. Tek bankadan gelen evraklarla zengin görünmemişsem vize reddedilir mi acaba? Ayrıca niye bankamızdan imzalı belge istiyorlar ki? Tek tek şubelere gidip uğraşmak çok sıkıntılı. Yeşil pasaportum yok, vize almak konusunda bu kuralları gereksiz buluyorum. Vize reddi ihtimaline karşı diğer bankalardan ek hesap dökümleri de eklenseydi nasıl etkilenirdi?
Selam, İsveç vizesi için tek banka dökümü sunman sorun yaratabilir, çünkü konsolosluklar genellikle finansal durumunun daha net ve güvenilir olmasını isterler. İmza olayına gelirsek, bankanın resmi onayını almak için istiyorlar, belgelerin doğruluğundan emin olmak amaçları. Diğer banka hesaplarını da ekleseydin, vize alma şansın kesinlikle artardı. Reddedilirse itiraz edebilir, eksik belgeleri tamamlayarak tekrar başvurabilirsin.
Hey!
Sana içtenlikle, İsveç vizesi başvurusunda ek bankalarından hesap döküm eklemenin, sonuçta zengin görünmek için değil; başvuru dosyanın daha kapsamlı olması anlamında daha iyi olacağının söyleyebilirim. Banka imzalı belge isteğinde ise; yetkililerin başvurunun doğru olduğunu kabul etmesini sağlamak amaçlı olabiliyor. Ve tabii ki, bu gereksiz ayrıntılı kurallardan kurtulamıyoruz. Maalesef eksik belgeler, hatta yeterli zengin görünmemesinden dolayı, reddedilme ihtimaliniz olabilir. Hatta başka bankalardan evrak eklersen ve yeterli miktarda gelirlilik gösterirsen, bu artı noktalara sahip olup daha olumlu değerlendirilme şansı kazanmanı sağlayacaktır.
Unutma ki yeşil pasaportlu arkadaşlar biraz farklı şartlara bakabilirler; sen de farklı olmanın avantajlarını düşünmelisin. Başvurunuzda başarılar dilerim! 😊