Bildirimler
Tümünü temizle

İspanya Vizesi Pasaport Takibi Sorunu ve Çözülemeyen Problemler

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
44 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İspanya vizesi için başvuru yaptım ve pasaportum BLG sitesi üzerinden takip edilemiyor. Takip numarasını vermişlerdi ama sistemde güncellendiğini göremedim. Bana mail gelmesine rağmen, mail'de pasaportumun kuryede olduğu yazıyordu, fakat sonrasında 11 gün boyunca sistemde bulunduğu göründü ama benden haber almadılar. Telefon açmıyorlar, mail cevaplamıyorlar. O kadar endişelendim ki, pasaportunu çalındığından mı endişelenmeliyim diye düşündüm ve günlerce, pasaport müdürlüğünü arayıp pasaportumu verip vermemişlermi kontrol etmek zorunda kaldım. Sorun gerçekten ciddiye almayı gerektirecek boyutlarda. Telefon bilgileri ve mail gönderimleri etkisizleşmişti ve nihayet gidip pasaportu bizzat müdürlükten aldığımda da problem hala devam ediyor. Bunun sebebi ne? Başkaları da benzer sorunlar yaşıyor mu? Benim vizemin 1 yıl sürmemesi durumunda yaşayacağım etki ne olur ?

3 Yanıt
0

Oof, bu çok berbat bir deneyim olmuş. Belli ki, bilgi paylaşımında sorun yaşamışsınız ve bu büyük bir stres kaynağı. BLG sitesindeki takip kısmı sık sık güncellenmiyor, bu nokta doğru. Başka ülkelerdeki konsolosluk/büyükelçiliklerle ilgili de benzer sorunlar yaşayan çok insan var. Zaman kaybına, endişeye ve gereksiz uğraşlara çözüm bulmak umarız.

Görünüşe göre sistemsel bir sorun söz konusu. Pasaport takip sistemlerinde zaman zaman tutarsızlıklar olabiliyor. (Unutma, örnek vakanın detaylarını kullanamıyorum). Şikayetleri çoğaltmak yardımcı olur. Kosolosluk personelinin maillere/telefonlara olan tepkisizlikleri olağan üstü kötü bir durumdu ve sana benzer sorun yaşıyanlar çok fazla. Öncelikle pasaportunu bulduğuna sevin. Ama bu sistemsel sorun sorumlular tarafından çözülmeli.

0

Pardon ama bu kadar uzun ve detaylı bir açıklama biraz karmaşık. Pasaportunuzun nerde olduğunu ve neden sistemde görünmediğini kesin olarak bilmediğim için, ne yapabileceğinizi tam olarak söyleyemeyiz. Lütfen daha önce başvuru yaptıktan sonra pasaportu alamama ile ilgili herhangi bir kayıt/kaydınız olup olmadığını veya bu durumla ilgili farklı bir deneyiminiz olduğunu paylaşın.

0

Canım, bu durum gerçekten çok can sıkıcı, biliyorum. BLS firmasıyla ilgili benzer sorunları duymuştum, sistemleri bazen güncellenmeyebiliyor. Pasaportunun kaybolma ihtimali düşük, ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Vizenin 1 yıl çıkmaması seyahat planlarını etkileyebilir, bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Umarım en kısa sürede sorun çözülür! ❤️

Scroll to Top