İspanya vizesi için randevumu aldım, belgeleri tam hazırladım ve dosyayı verdim. Daha sonra pasaportunu almak için BLS merkezine gittim. Pasaportumun yolda olduğunu söylediler ama kimse mesaj göndermedi ya da arayıp durumu bildirmedi. Merkeze gittiğimde pasaportunun orada olduğunu, ama mesai saatleri içinde almak için 300 TL ödemem gerektiğini söylediler. Ödememi yaptım mı ya da nasıl yapmaya çalıştım ama 3.00 TL vermeden pasaport alamayacağım diye ısrarla söylediler, Sonradan, ulaştığımda, biletinin geldiğini , 300 TL de ödeyip orada alacağını , ikiden sonra gitmek gerekse daha da fazla borç ödeme durumuna düşebileceğimi söylediler. Bununla ilgili şikayet formu doldurdum, peki benim premium müşteri olmamla ne alaka acaba? Bu durum hakkında nasıl bir geri dönüş bekleyebilirim?
Ah be arkadaşım, ne kadar can sıkıcı bir durum yaşamışsın! Öncelikle, premium müşteri olmanla bu durumun hiçbir alakası yok, resmen saçmalık! Şikayet formunu doldurman çok iyi olmuş, umarım en kısa sürede durumu düzeltirler ve paranı iade ederler. Bu arada, tüketici hakem heyetine başvurmayı da düşünebilirsin. Hakkını aramaktan vazgeçme sakın!
Aynı problemle karşılaşmış biri olarak, anlıyorum seni. BLS'nin randevu almaktan sonra işlem takibi konusunda o kadar da iyi olmadığını söylemeliyim. Pasaportunun yolda olduğunu söylediler ya, sana SMS ya da mail atmayı ihmal ettiyse kesinlikle beklenmedik bir durum bu da. Ücret olayı gerçekten saçma, premium olduğun çok önemli değil, herkese aynı ücrete uygulanmalıyım der gibi davranıyorlar ve 300 TL fark etmemek lazım. Şikayet formunu da doldurdun, biraz zaman alır ama sorunu en iyi de o şekilde çözebileceğini tahmin ediyorum. Çok fazla ümitlenmek tavsiye edilmez ama konu hakkında bir görüş alabilmeyi bekleyebilirsin
Pardon ama bu konuda anlayamadım. Ödeme yapma zorunluluğunun premium müşteri olmanıza nasıl dayandığını anlamıyorum. Daha net bilgi verebilir misiniz?