İspanya vizesi başvuru sürecinde yaşadığım problem hakkında yardımınıza ihtiyaç var. Aracı bir firma aracılığıyla başvuru yaptım ve evrakların tam olarak sisteme giremediğini söylediler. Banka hesap dökümü gibi evrakların son ana kadar (başvurudan 1 gün önce) temin edilmesi gerektiğini özellikle belirttiler bu da yolculuk planlarımızı alt üst etti. Evraklara özen göstererek teslim etmeme rağmen pasaportlarım hala bls firması bünyesinde ve vize verildiği/verilmediği belli değil.
Seyahat tarihinde pasaportlarım elimde olmadan bile, hala başvurunun devam etmesi için güncel seyahat evrakı ve güncel sigorta belgeleri istediler. Bende seyahat öncesine ait tüm dökümanlar yolculuk seyahat tarihine takvimsel olarak kayıp ediyor. Firma bu konuda size yardımcı olmadı. Konsolosluk cevap da vermiyor ve bu durumla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Vize sorunlarını yaşayan başka biri olarak tavsiyeleriniz nedir?
Üzgünüm, ama yaşadığın durum gerçekten berbattır. Aracı kurumların, özellikle vize konusunda, çok karmaşık ve zaman kayıp süreçler yarattığına şahitlik ediyorum.
Öncelikle, başladığın tüm süreçte, tıpatıp aynı belge paketini tekrar göndermek dışında yapabileceğin bir şey yok. Belki farklı kişilerle görüşmelisin, ve onlara bu sorunları açıklamalısın, belge eksiksizliği konusuna yeniden değin. Sonuçla ilgili güncel bir bilgi verilmemesi, ve yeni belge talebi, son derece hayal kırıklığı yaratan bir durum. Konsoloslukla daha net iletişime geçmen gerek. Çünkü en doğru yönlendirmeyi onlar yapabilir. Ayrıca yaşadığın olaylar için daha net çözüm önerileri için yetkili makamlarla iletişime geçebilirsin.
Merhaba, yaşadığın durum gerçekten çok can sıkıcı. Aracı firmalar bazen işleri zorlaştırabiliyor. Konsolosluğa direkt ulaşmaya çalışmak iyi olabilir, belki bir bilgi alabilirsin. Eğer seyahat tarihin yaklaştıysa ve pasaportunu alamadıysan, maalesef yapabileceğin pek bir şey kalmamış gibi görünüyor. Umarım en kısa sürede çözülür ve pasaportuna kavuşursun.
Pardon ama durumu tam olarak kavrayamadım. Başvurunun "son ana kadar" yapılması konusunda firma ile anlaşmanız varmış, bunun nasıl bir sorun olduğuna dair daha fazla bilgi lazım.