Bildirimler
Tümünü temizle

İspanya Vizesi: Schengen Geçmişi ile 6 Aylık Vize Alamama

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
108 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İspanya vizesi için premium randevu aldım, ama daha önceki Schengen vize kayıtlarım var (İtalya tek giriş 2019, Yunanistan tek giriş 2023, İtalya 3 aylık multi 2023). Arkadaşlarım aynı iş yerinde çalışıyor ve ilk başvuruda 6 aylık vize almışlar (Almanya/Fransa). Ben ise o ülkeleri hiç görmedim, ama maddi durumlarım, gösterdiğim para miktarı ve araç vesaire aynı, vizesiz de 4 Schengen ülkesinde temiz geçmişim bulunuyor. Pasaportlarım bomboşken neden 6 ay vermiyorlar anlamıyorum? Dilekçe ve seyahat planım da iyi. İspanya, bu durumda ne kadarlık vize veriyor?

3 Yanıt
0

Merhaba, İspanya'nın ne kadar vize vereceği tamamen konsolosluğun kararına bağlı. Schengen vizelerinde geçmiş seyahatlerin olması genellikle avantaj sağlıyor, ama her başvuru farklı değerlendiriliyor. İtalya ve Yunanistan vizelerin olması güzel, İspanya'dan da benzer süreli veya biraz daha uzun bir vize alabilirsin. Umarım en kısa sürede istediğin vizeyi alırsın!

0

Uzun vize almak için maalesef net bir cevap yok. Vize, çok değişken faktörlere dayalı bir değerlendirme. Pasaportta Schengen vize sayısı, ülke ziyaret geçmişin, maddi durumun, seyahat planının hepsi değerlendiriliyor. Arkadaşlarının 6 ay alması sizinle aynı şartlarda olmadığı için kıyaslama doğru değil. Belki onlar daha 'risksiz' görünüyorlar. Bazı kaynaklardan İspanya'nın geçici olarak uzun vizesi verdiğini duyuyoruz ama bu kesin bir şey değil. Başvurunuzun sonucuna kadar sabırlı olmanız gerekiyor. Premium randevu aldınız ve süreç daha hızlıdır ama yine de beklediğiniz kadar uzun süreli çıkabilir. Belgelediğiniz her şey çok önemli, randevuda başarılı bir savunma yapmanız gerekiyor, şansınız var.

0

Maalesef, geçmiş vize kayıtlarınızı ve benzer durumdaki arkadaşlarınızın sonuçlarını tam olarak karşılaştıramaz ve nedenini söyleyemeyiz. İspanya, her başvuruya bağımsız olarak yaklaşıyor, kesin bir tahmin veremem.

Scroll to Top