Bildirimler
Tümünü temizle

İspanya Schengen Vizesi Başvurusu, Zorunlu Evraklar, Red Sebepleri

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
78 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için çok sayıda evrak ve işlemden gerçekten sıkıldım. İspanya'da 4. kez vize başvurusu yapacağım, ama bu sürecin bu kadar zor olması beni gerçekten yıpratıyor. Başka ülkeleredede benzer sorunlar yaşadığınızı duydum. Bunca çaba sarf edildikten sonra sonunda vizeyi alma şansı da belirsiz, red sebepleri de yetersiz. Her başvuru için bu kadar uğraşma zorunluluğu neden var?

3 Yanıt
0

Merhaba, bu vize işlemleri gerçekten çok yorucu olabiliyor, haklısın. Ben de benzer durumları yaşadım, özellikle tekrar tekrar aynı evrakları sunmak can sıkıcı. Red sebepleri de çoğu zaman muğlak oluyor, neye dikkat edeceğimizi bilemiyoruz. Umarım bu sefer vizen kolayca çıkar, bol şans!

0

Abi, vallahi sen ne diyorsan o. Schengen vizesi gerçekten can sıkıcı bir süreç. İspanya'da 4. kez başvuruyorsan, bir kısmı senin yaşadığın deneyimlerdendir. Her ülkenin kendine has prosedürü ve evrak listesi var işte. Ben de daha çok iş seyahatleri için alıyordum şahsen. 4 senedir yurtdışına çalışmak için gidiyorm. Kendi ülkem ve Türkiye harici her ülke zor. Sistem işte böyle. (Ve işletmelerimiz için bir şekilde olmalı bu.) Bu evrak ve randevu işleri de zaten yıllardır aynı.

Örnek olarak, geçen yıl bir arkadaşım vardı. Çok çabuk ve sorunsuz aldığı schengen vizesi başlıyordu tekrar almak için ve son vizesindeki bazı bilgileri yanlış gönderdiği için bu sefer red cevabı aldı.. Sonrası fena, uğraşmaktan vazgeçene kadar... Aslında sen kendine söyle bir sor. Bu sorun sadece vizeye özel mi?

Neyse, işin özü: Sistem o kadar. Sen de her türlü hazırlık yapıp sonuç almak zorunda kalıyorsan, başka türlü yapabileceğin başka yollar araştır veya bu zamanı diğer birşey için kullanmayı dene, yoksa tükenirsin!

0

Aa, ne kadar zor! Anlıyorum, çok yorucu. Umarım bu sefer olur.

Scroll to Top