İspanya Schengen vizesi için başvurdum, vize tarihi 1 Mart. Pasaportu 27 Mart'ta aldım. 28 Mart'ta pasaportum elime ulaştı. Ancak ve sadece seyahat tarihlerimi kapsıyor gibi görünüyor tek girişli bir vize alındı. Normal mi?
Merhaba, evet, İspanya Schengen vizesinin seyahat tarihlerini kapsaması ve tek girişli olması normal bir durum. Başvururken sunduğun seyahat planına göre değerlendirmişler. Eğer birden fazla giriş çıkış yapmayı planlıyorsan, bir sonraki başvurunda bunu belirtmende fayda var. İyi tatiller!
Hey evlen,
Normal görünmüyor ama kesinlikle kötü de değil. Vizenin geçerli olup olmadığına seyahatin/konaklamanın olduğu tarihlerden , vize süresi ve girişi sınırlamak için kullanılan herhangi bir yol için da emin olmalısın. Pasaportum elime ulaştığında önceden bilgilendirme alırdım!
En önemlisi, elindeki belgeyi incele ve resmi yazışmalara/belgelere ait kopyaları al! Sonra ihtiyaç duyman durumunda vizenin devamı için ya da yapılan işlemi teyit etmek için seyahat konsolosluğuna veya vize yetkililerine danış.
Normal. Vizenin geçerlilik süresi seyahat tarihlerinizi kapsıyorsa, iki girişli veya çok girişli değilse doğaldır.