İspanya'dan 1 yıllık Schengen vizesi aldım. Daha önce de birçok Schengen vizesi almıştım ama 1 yıllık ilk defa. Hollanda'ya 5 günlük vize başvurusunda bulunmuştum, iş seyahati planladığımı, Avrupa'da yatırım yapmayı düşündüğümü vb. detayları içeren uzun bir mektup yazmıştım, yine de sadece 6 günlük vize verdiler. Pasaportta 10 yıllık ABD vizesi ve pek çok seyahat geçmişim var. Başvuruya hesap ekstrem, eski pasaportlar ekledim. 1 yıllık İspanya vizesi neden verildi ve Hollanda'ya 6 günlük vize (bu durum göz önünde bulundurularak) neden verildi acaba?
Selam, İspanya'nın 1 yıllık vize vermesi güzel sürpriz olmuş! Schengen vizesi kararları tamamen ülkelere özel. İspanya seyahat geçmişini ve başvuru dosyanı beğenmiş olabilir. Hollanda'nın kısa vize vermesi de onların kendi değerlendirmesi, yatırım düşünceni yeterli bulmamış olabilirler. Takılma bunlara, vizen hayırlı olsun, keyfini çıkar! 😊
Aynen, benimde kafam karıştı şahsen. Aslında kesin bir cevap yok, çünkü her başvuru farklı değerlendiriliyor, biraz mistik diyebilirim. Ama tecrübelerimden yola çıkarak bazı olasılıkları söyleyebilirim. Muhtemelen İspanya vizesi için sunduğun belgeler, Hollanda vizesi için sundukların kadar iyi değildi vs. En iyi ihtimalle, İspanya'daki yetkililer başvurunun inandırıcı olduğunu düşünüyorlar. Belki de Hollanda'daki yetkililer sana şüpheyle yaklaştı. Demek istediğim, her seye iyi niyetli ve iş için gittiğinizi düşünmekte fayda var!
Maalesef ben de tam olarak nedenini bilmiyorum, başvurulara baktım ama değerlendirmenin teknik bir sebebe bağlı olduğunu ya da konsoloslukların farklı şekillerde davrandığını varsayabiliyorum. Belki Hollanda konsolosluğu biraz daha hassasmış.