İspanya vizesi için Temmuz ayında İzmir'deki başvuru ofisinden uygulama yaptım ve pasaportum bir ay sonra elime ulaştı. Daha önceki başvurularımda (2023 Temmuz ve 2024 Nisan) 3 aylık vize almıştım. Bu sefer 6 aylık verdiler. Arkadaşım ise İstanbul başvurusunda bir hafta önce 6 aylık vize alırken bu sefer 9 ay aldı. Ancak İzmir yetkilileri her seferinde güleryüzlü ve yardımcıydı, sorularımı cevapladılar, yönlendirdiler, dolayısıyla her ihtimalde rahatsız edici bir durum yaşamadım. İzmir ofisindeki işlemlerle ilgili olarak farklı başvurularda verilen farklı vize sürelerini karşılaştırmak ve bunu değerlendirmek için vize işlemleri konusunda bilgi sahibi kişilerce yardımcı olacak herhangi bir fikir var mı?
Selam! Vize süreleri tamamen şans işi diyebiliriz. Konsolosluğun o anki yoğunluğuna, politikalarına göre değişiyor. Aynı yerden başvuranların farklı sürelerde vize alması normal. İzmir'deki görevlilerle iyi iletişim kurman da harika olmuş, her zaman yardımcı olmaları çok değerli.
Maalesef vize süreleri konusunda yorum yapamam. Farklı ofisler, farklı başvurular için değişik kararlar verebilir.
Arkadaşım, İzmir ofisindeki memnuniyetini duyduğuma sevindim! Maalesef farklı başvurularda farklı cezalar almanızın nedenini tam olarak bilmek için size yardımcı olamam. Vize süreleri birçok faktöre bağlıdır (seyahat geçmişiniz, başvuru tipi, ülke politikaları vb). Dolayısıyla İzmir'e gitmek sizin için doğru bir tercih oldu. Herkesin aynı cezayı alması beklenmemeli elbette! Başka sorunuz varsa yazın!