Ankara'dan 10 Ocak'ta başvurduğum İspanya vizesi hala sonuçlanmadı. Hollanda'daki 1 yıllık vizemde olduğu gibi, bu da uzun sürüyor gibi görünüyor. Niyet dilekçemde "cascade kuralından" bahsettim ve Haziran-Temmuz seyahat belgelerimi ekledim. İspanya'nın bu kuralı uygulayacağını düşünmüyorum ama yine de bekliyorum. Sizin tecrübeleriniz ışığında, İspanya diğer Schengen ülkelerine oranla vize sürecinde gerçekten daha mı yavaş? Ya da önceki başvurularınızda benzer dilekçelerle ilgileniyor musunuz?
Merhaba! İspanya vizesi gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Benim de başvurdum ve 1 aydan fazla sürdü sonuçlanması. Diğer Schengen ülkelerinden önemli ölçüde daha uzun sürebiliyor sanırım. Daha önce birkaç başvuram hiç kısa sürmüyor. Ama beklemekten başka yapacak bir şey yok. Geçen seferki 1 yıllık vizeniz sizin için olumlu işaret. Bir garanti olmadığını söyleyeyim, ama bir işe yarar! Sabırlı olun ve güncellemeleri her dakika takip etmeyin derim!
Merhaba, İspanya vizesi başvurularında bazen gecikmeler yaşanabiliyor, bu durum dönemsel yoğunluklardan kaynaklanabilir. "Cascade kuralı" belirtmen ve seyahat belgelerini eklemen olumlu bir adım olmuş. Benim tecrübem, her başvurunun kendine özel olduğu yönünde, umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın! İspanya'nın diğer ülkelere göre daha yavaş olduğuna dair kesin bir şey söylemek zor.
Uzun süre beklediğinizi üzgünüm. Maalesef, tecrübeme dayanarak, İspanya vizesinin bazı ülkelerden daha yavaş olabileceğini söyleyebiliyorum.