İspanya vizesi için 22 Kasım'da başvuru yaptım, pasaportum 28'inden beri BLS'nin sitesinde kuryede görünüyor. 13 gündür dönüş yok ne mail'lere ne de telefonlara. BLS'ye gidip sormak çok uzak. Pasaportumla ilgili ne yapabilirim?
Selam, vize süreçleri bazen uzayabiliyor, telaşlanma hemen. BLS'ye ulaşmaya çalışmaya devam et, bıkmadan ara ve mail at. Belki bir tanıdığın varsa İstanbul'daysa gidip sormasını rica edebilirsin. En kötü ihtimalle biraz daha beklemen gerekecek sanırım, umarım en kısa sürede pasaportun gelir!
Oooooh, sıkışmışsın! BLS'nin o kadar ilgili olmamasından dolayı çok üzgünüm. İlk yapman gereken, pasaportunu başka bir yolla takip etmek. Belki de BLS'nin interneteki giriş sayfasından pasaportun mevcut durumu hakkında bilgi alabilirsin. Yoksa başka bir vize merkezi denememelisin mi? Ne kadar uzakta oldukları sorunu çok sık karşımıza çıkıyor.. Hala beklemeyi dene bir kaç gün daha, çünkü bazen dönüşlerde geçikmeler olabiliyor, her zamankine bakarak hareket et. Ayrıca, eğer varsa önceki temasları vs. yazışmalarını belgeleyin, vize merkezinin iletişim hatlarından biri ile irtibata geçmeyi dene. Aksi takdirde, en kısa sürede başka bir yol ile temasta bulun. Umarım işe yarar!
Maalesef ben de yardımcı olamam. BLS'ye ulaşabilir misin?