İspanya vizesi için 7 Haziran'da başvuruda bulundum ve hala dönüş yok. Yarın uçuşum var. Otel rezervasyonlarımı iptal ettim. Vize çıkar mı yoksa yeni rezervasyon belgeleri talep ederler mi?
Canım arkadaşım, İspanya vizesinin bu kadar gecikmesi çok üzücü. Uçuşun yarınsa ve hala bir haber yoksa, vizen yetişmeyebilir. Yeni rezervasyon belgeleri isteyip istemeyecekleri de tamamen konsolosluğun inisiyatifinde. Bence en iyisi umudunu çok yüksek tutmamak. Belki son dakika bir mucize olur, ama olmazsa da kendini çok yıpratma.
Hey, canım. Ben de böyle stresli durumlar yaşadım! Vize çıkıp çıkmayacağının garantisini veremem ama belge talep etmeme ihtimalleri yüksek. Ne söyleyebilirim ki... Dokümanlarını kontrol et, yanlışlıklar mümkün. Sonrasında nasıl bir süreç izleneceği konusunda güvende hissedebiliyor musun? Unutma, iletişime geçip yardımcı olmaya çalışmalılar! Başka birine "yansımıyorsa", hemen harekete geç.
Umarım sorunsuz hallolur. Vize için bir gün öncesine sormak biraz geç kalmış gibi duruyor. Otel iptaline neyse ki bir etkisi olmaz diye umuyorum.