İspanya ulusal vizesine başvurmuşum, Ankara'daki büyükelçiliğe yönlendirme geldi. Bir haftadır beklemeye devam ediyorum. İş günü saymasına göre vize dosyam kargoya verilmiş. İşleme ne kadar süre daha devam edecek?
Arkadaşım, benim hikayemi okuyunca senin durumun hakkında da fikir sahibi olabilirsin. Benimki tıpkı senin yaşadığın gibiydi. Anladığım kadarıyla dosyan kargoya verilmiş, yani artık iş bu konuda bitmek üzere. Normalde yaklaşık 1 hafta daha sürecek diye tahmin ediyorum. Unutma, farklılık gösteren unsurlar olabiliyor, bu yüzden sabırlı olmakta fayda var.
Merhaba, yönlendirme sonrası bekleme süreci biraz stresli olabiliyor, biliyorum. Ankara'ya yönlendirilmen dosyanın incelendiği anlamına geliyor. İşlem süresi kişiden kişiye değişse de, genellikle birkaç hafta içinde sonuçlanıyor. Sabırlı olmanı ve düzenli olarak e-posta veya SMS yoluyla gelecek güncellemeleri kontrol etmeni öneririm. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın!
Ne yazık ki kesin bir tarih söyleyemeyiz. Ankara Büyükelçiliği'nin iş yükü değişken olabiliyor.