İspanya vizesi için 16 Nisan'da başvurdum, pasaportum bugün elime ulaştı. 12 yıllık multiple giriş vizesi almayı bekliyordum ve 1 saat 13 dakikalık seyahat planı için yeterli geldi. Peki yeni gelen vizeden sonra, yine 12 yıllık vize başvurusu yaparsam, yine aynı sonuçları alır mıyım?
O kadar uzun süreli vize beklemen kötü olmuş, üzüldüm. 12 yıllık vize başvurusunda bulunabilirsin tabii ki, sonuç her zaman aynı olacak diye bir şey yok. Başvuru şartların değiştiyse veya konsolosluğun politikaları farklılaştıysa sonuç da değişebilir. Umarım bir dahaki sefere istediğin gibi olur!
Sana içtenlikle söyleyeyim ki, o eski vize deneyiminden yola çıkarak yeni bir 12 yıllık vize başvurusu yapsan dahi aynı sonucu elde edemezsin. Konsistey nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Buradaki temel nokta konsulada değerlendirme kriteri. Başvuru dosyanın, vizenizin nasıl etkilendiğini gösterecek verileri vermeniz gerekiyor.
Başvuru süreci ve sonuçları, önceki vize başvuruların ile ilgilidir. Yeni vize ile aynı şekilde vize başvurusu yaparsanız sonuç da benzer olabilir.