İspanya vizesi için oğlumla yalnız gidicem, muvafakatname için nasıl bir evrak gerekiyor? Web sitesinde farklı bilgiler var ve kafam çok karıştı. İspanyolca mı, İngilizce mi olması gerekiyor? Apostil gerekiyor mu? Bir de, vize randevusundan sonra pasaportlarımız geldi, oğlumun vizesi 3 ay, benimki 1 yıl süreli. Bu süreler normal mi?
Merhaba, İspanya vizesi için muvafakatname alırken dikkat etmeniz gerekenler kafa karıştırıcı olabiliyor, anlıyorum. Muvafakatnamenin İngilizce olması yeterli oluyor, İspanyolcaya çevirmeye gerek yok diye biliyorum. Noterden alacağınız muvafakatnameye apostil yaptırmanız gerekiyor. Vizelerin süreleri tamamen konsolosluğun kararına bağlı, süreler normal olabilir, dert etmeyin.
Merhaba! Benim de İspanya vizesi için benzer bir durumu yaşamıştım. Bana, muvafakatname için noterden alınan ve yeminli tercümanla İngilizceye çevrilen belgenin yeterli olduğu söylendi. Web sitedeki tam anlatımdan emin değilim, ama noterden aldığın evrak sonrası yeterli oluyor. Aynı şekilde, 29 Kasım'da randevuya sahipmişsiniz, 10 Aralıkta pasaportlarınız gelmiş ve doğruysa oğlunun 3 ay, senin 1 yıl olduğu doğruysa, bu tamamen normal süreler. Kısacası, muvafakatname için noterden alınır çevirtilir yeterli diye biliyorum ve her şeyi halledebilirsin!
Maalesef web sitelerindeki bilgiler karmakarışık görünüyor. Lütfen muvafakatname için gerekli evrakların (ve dillerinin) net bir listesini veya referans numarasını paylaşabilir misin?