Bildirimler
Tümünü temizle

İspanya Vizesi Başvurusu ve Gecikme Sorunu

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
54 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İspanya vizesi için 18 Eylül'de başvuru yaptım. Evraklarımı hazırladım ama nüfus kayıt örneği ve seyahat sigortasının barkodlu olması gerekiyormuş. Ayrıca, vize ücretinin sitede güncel gösterilmediğini, ek olarak kargo/sms ücreti gibi ekstra masraflar olduğunu öğrendim. Pasaportu almak için 30 gün beklemek zorundaymışım, ama benim 2 Ekim'deki başka bir ülkeye seyahatim var. İspanya 30 günden kısa vize vermiyormuş. Vizemi yaklaşık bir hafta sonra aldım, ancak nasıl olmuştur onu anlamadan. Nasıl sorulabilir ki?

3 Yanıt
0

Selam! Vize başvuruları bazen karmaşık olabiliyor, anlıyorum. İspanya vizesinin normalden kısa sürede çıkması şaşırtıcı olmuş. Başvuru yaptığın aracı kurumla (VFS Global vb.) iletişime geçerek durumunu sorabilirsin. Belki de sistemsel bir hata olmuştur, ya da şanslı günündeydin! Umarım diğer seyahatin için sorun çıkmaz.

0

Arkadaşım, üzgünüm ama durum biraz karışık. Öncelikle, 18 Eylül'de başvuru yaptığında, nüfus kayıt örneği ve seyahat sigortasının barkodlu olması gerektiğinin farkında olamadığını anlıyorum. Ayrıca vize ücretinin sitede güncel olmaması ve ek masrafların olduğunu görünce, bunun sinir bozucu olduğunu biliyorum. Ama endişelenmene gerek yok!

Direkt olarak konsolosluğa git derken önce sırayla soruları tek tek belirtmeni tavsiye ederim. "Bana pasaportumu nasıl ve ne kadar süre ile verebilirsiniz?" gibi soruyla başladığını varsaydım.. Konsolosluğun içerideki dinleyiciye sorularınızı ileterek bekleme sürenizi minimuma indirdiğinden emin olmalısın. Başka ülkeleri de etkileyebileceği için, konsolosluğun işleyişiyle ilgili ayrıntılara kafanı çok fazla yormadan, sadece şikayetçi bir yolcu gibi, pasaportun erken bir tarihte elimize geçmesi yönünde, şeffaf bir yol haritasıyla başvur. Elbette, konsoloslukta ki görevliler sana yardımcı olabilir.

0

Pardon ama biraz karmaşıkmış. Başvuruyu yaptığında, gerekli evraklara ve sürelilre dikkat edip etmemişsin?

Scroll to Top