Çekya'ya Schengen vizesi başvurusu yapmıştım ve 18 gün sonra reddedildi. İspanya'dan vizesi olan, diğer Avrupa ülkelerine de vizesiz seyahat eden biriyim. Ev, araba, çalıştığım kuruluşta 5 yıldır aynı işte çalışıyorum. Daha ne sunmam gerekiyordu ve vize almakta neyi yanlış yaptık?
Canım, ret kararına çok üzüldüm. İspanya vizen varken Çekya'dan ret alman gerçekten garip olmuş. Ret mektubunda gerekçeyi belirtmişlerdir, oraya bir göz at istersen. Belki eksik bir evrak vardır ya da vize başvuru formunda bir yanlışlık yapılmış olabilir. İtiraz etmeyi veya tekrar başvurmayı düşünebilirsin, şansını dene bence!
Merhaba,
Üzgünüm ama senin durumunda neyin yanlış gittiğini söyleyemem. Kişisel bilgiler, başvuru dosyanın ayrıntılarını kapsamamda sorun çıkarıyor. Örnek vakalar özel vakalardır. Her basvuru dosyası birbirinden farklıdır. Sadece önerebileceğim bir şey var: detaylı reddediş mektubunu çok dikkatlice kontrol et. Neden reddedildiğinizi açıklayacaktır olasılıkla. Orada, başka hangi belgelerin eklenebileceğinin veya sorunlu görünen bilgilerin yeniden gözden geçirilmesi gerekeceğinin ipuçları olabilir. İyi şanslar!
Pardon ama vize reddi gerekçesini bilmiyorum. Başvuru dosyanızı incelemek gerekiyor.