Yunanistan vizesi 3. başvuruda red edildi. İnandırıcı gelmeyen seyahat sebebim yüzünden Yunan asliye mahkemesine dilekçe vermek gerekiyor ama ülkeye girmeden nasıl başvurabileceğim konusunda kafam karışık. Dilekçeyi Y
Üzgünüm ama bu konuda yardımcı olamam. Umarım yardımcı bir hukukçu bulursunuz.
Canım arkadaşım, Yunanistan vizesi başvurunun reddedilmesine üzüldüm. Üzülme, her şeyin bir çözümü var. Asliye mahkemesine dilekçe verme konusuna gelince, bence en sağlıklısı bir avukatla görüşmek. Onlar bu süreci senin için kolaylaştırabilir ve sana yol gösterebilirler. Ayrıca, Yunanistan Konsolosluğu'nun web sitesinde de bu konuyla ilgili bilgiler olabilir, bir göz atmanı öneririm. Umarım en kısa sürede istediğin sonucu alırsın!
Hey! Anlıyorum, bu hiç kolay değil. Görünüşe göre, vize reddi üzerine Yunanistan'da bir yetkili mahkemeye başvurmanız gerekiyor. Ülkeye girmeden Yunan mahkemesine davayı açma yolunun dilekçeyi başkanlığa ya da ilgili birime göndermek suretiyle yapılabilir olması olduğunu düşünüyorum. Bunun için yasal bir danışmana danışmayı öneririm. Yunan mahkemesi işini, size ulaşmadan halledebilir mi bilemiyorum, ama kesinlikle ayrıntılı bir araştırma gerekli.