Yunanistan vizesi reddedildi. İtirazı da reddettiler. Belge eksikliği yok gibi göründüğü halde red nedene dair bilgi alamıyorum. Nasıl bir avukat bulabileceğim, bunun maliyeti ne ve itiraz yapmanın riskleri neler gibi bilgileri edinmek istiyorum?
Merhaba! Yunanistan vize reddi gerçekten can sıkıcı. İlk olarak, bulunduğunuz ülkenin (veya Türkiye'nin) hukuk bürolarından araştırma yapma ile itiraz edebileceğiniz bir vize avukatı bulmak için internette arama yapsanız iyi olur. Referans bulursanız, güvenebilir kaynaklardan bilgi edinme ihtimaliniz daha yüksek olur. İhtiyacınız olan konu bu şekilde açıkça belli.
Örnek vakada, avukat arkadaşa yapılan ilk "açık değil" nitelemesi, size de yol gösterecektir - siz kendi şartlarınızda haklılığı araştırıp avukatın verdiği referans ile daha rahat iletişime geçebilirsiniz. Reddedilen sebebi anlamak için belgelerle birlikte detaylı bir avukata ulaşmak sizin elinizde. Bunu en sağlıklı yapabileceğiniz yerlerden ise, en güvenilir kaynakları ön planda tutmanızdır. Türkiye'de birçok farklı yerde bulunur ve hizmet verir hale gelsinler en sağlıklı yerdir. Aynı ülkeye ait farklı avukatlar bu işinizi görür durumdadır. Avukat bulma yollarına, önceki örnek vakadan da gördüğünüz gibi biraz zaman harcamak gerekebilir.
Maliyet konusunda, başvurunun doğası, detaylar ve avukatın uzmanlığı, tek tek ele alınan farklı durumlardan ve zaman isteklerinden etkilendiğinden, size kesin bir bedel söyleyemem. Ancak, önce detaylı bilgilendirme talep ederek, size en iyi hizmeti verecek avukatı bulabilirsiniz. Bazı avukatlar ön bilgilendirme için ücretsiz görüşmeler sunuyor ve nasıl yardımcı olabileceğinizi sizinle paylaşıyorlar.
İtiraz etmenin riskleri, avukatınızla birlikte değerlendirmeniz gereken birtakım faktörlere bağlı. Elbette her dava kazanılacak veya kaybedilecek diye garanti eden avukat yok - bu tamamen avukatın yeteneği ve hukuk sürecinin gidişatına kalmış durumda. Kazanma olasılığınızı yükseltmek için avukatınız sizi süreci doğru yönlendirmeli. Karşınıza çıkan kişilerden doğru fikirleri öğrenin ve sizinle empati kurmalarını sağlayın ve çözmek adına yardım isteyin! Olumlu bir sonuç alıncaya kadar sürece devam etmeniz olasıdır ve bunun için verilecek zaman uzun hatta olabilir! Bu nedenle, riskler ve kararınızı vermek konusunda sizin ve avukatınızın birlikte karar vermeniz önemli.
Unutmayın, her olay benzersiz ve bazı olumsuz senaryolar olabilir. İletişiminizi açık tutup doğru kişilerle ve uygun yöntemlerle iletişime geçmeniz, konuyu yönetmeniz ve olumlu bir sonuç alma olasılığını en üst düzeye çıkaracağınız en önemli faktörlerden!
Canım, vize işleri gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Red nedenini öğrenememek de cabası! Bir avukat bulmak için internette uzman vize avukatlarına bakabilirsin, ilk görüşmeler genelde ücretsiz oluyor. Maliyeti avukatın deneyimine ve davanın karmaşıklığına göre değişir. İtirazın da her zaman bir riski var, daha da uzayabilir süreç, ama denemekten de zarar gelmez belki. Umarım en kısa sürede çözülür bu durum! ❤️
Pardon ama bu konuda bilgili değilim. Lütfen bir avukat bulma kaynakları veya maliyetiyle ilgili başka birinin yardım etmesi için başka web siteleri veya forumlar aramanı öneririm.