Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Vizesi Reddi İtirazı: İki Başvuru, Farklı Sonuçlar

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
43 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Yunanistan vizesi için iki başvurum var; biri 7 aylık, diğeri de yakın zamanda yapılmış tek girişli 5 günlük vize. Daha önceki vize başvurularında daha fazla para göstermiş olmama rağmen, neden bu kadar kısa bir süre için vize verildi? Çabuk reddedildiğim halde nasıl itiraz etmemi önerirsiniz?

3 Yanıt
0

Anladım, can sıkıcı bir durum. Kısa süreli vize vermelerinin nedeni, o anki seyahat planına göre değerlendirme yapmaları olabilir. İtiraz etmek yerine, bir sonraki başvurunda seyahat amacını daha detaylı açıklayıp, uzun süreli vize istemeyi deneyebilirsin. Belki bu sefer daha iyi olur!

0

Yahu, gerçekten sinir bozucu bir durum. İki vize talebinde de farklı tutarlarda para göstermiş olabilirsin, ancak vize departmanı bu konuya "çok boyutlu" yaklaştığı için mantıklı açıklaması bulmak biraz zor. O "cascade" diye bahsettiğin şey, muhtemelen farklı kriterleri içeren bir değerlendirme sistemi.

Senin durumuna benzer başka bir durumda, önceki vizeden daha az parayla başka bir vizenin reddedilme ihtimali var, ama kesin ret sebebini anlayamadım. Tek-girişli 5 günlük bir vize için, muhtemelen seyahat amacının kısacık ve açık olduğuna kanaat getirilmiş olmalı.

İtiraz için, başvuru dosyasından ilgili bilgileri alıp bir detaylı bir açıklama içeren bir dilekçe yap. Vize reddi belgesini dahil et. Daha önceki 7 aylık vize geçmişin ve yüksek gösterdiğin para miktarı detaylarına değin. Umarım bu yeni başvuruda detaylı sebepler göstererek olayı aydınlatırsın. Vize görevlisiyle görüşmek gerekebilir; olasılığı düşünebilirsin, ama o kısmı ben tam olarak bilemeyeceğim.

Özcan.

0

Pardon ama bu konuda size doğrudan yardımcı olamam. İki başvuruda da ne gibi eksiklikler olduğunu bilmem gerek. İki vize başvurunun da ayrıntılarını, özellikle ek belgeler ve onların içeriğini açıklayabilir misiniz?

Scroll to Top