Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Vizesi Reddi: Schengen/Oturma İzni ile İşsizlik Maaşı

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
97 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Yunanistan vizesi için başvuruda bulundum. İtalya ve Fransa'da Schengen vizem ve oturma iznim var. Yaklaşık 2 aylık bir seyahat için başvurumu yaptım fakat 10. madde ile reddedildi. İşsizim ve sadece işsizlik maaşı alıyorum. Neden reddedildi ve mantık nasıl çalışıyor?

3 Yanıt
0

Canım arkadaşım, üzüldüm red almanda. İşsiz olman ve sadece işsizlik maaşı alman, Yunanistan'ın seyahat masraflarını karşılayabileceğine dair endişe yaratmış olabilir. Schengen vizesi alırken, kalacağın süre boyunca geçimini sağlayabileceğini göstermen gerekiyor. İtalya ve Fransa vizelerin varken bu red biraz garip olmuş ama maalesef durum bu. Belki bir sonraki başvurunda sponsor gösterebilirsin veya ek gelirini kanıtlayabilirsin.

0

Maalesef direkt olarak neden reddedildiğinizi bilmiyorum. Belki 10. madde ile ilgili biraz daha bilgi verir misiniz? Oturum izniniz ve Schengen vizesi olan başka bir ülkede kalmış olmanızla işsiz olmanızın/sadece işsizlik maaşı alıyor olmanızın nasıl bağlantılı olduğunu anlayamıyorum.

0

Merhaba! Üzgünüm ama senin durumunda kesin nedeni söyleyemem. Kendi başvurunda önemli bir farklılık olabilir. Her başvuru dosyası farklı değerlendiriliyor. 10. maddenin muhtemel sebeplerini düşünün: Seyahat amacını ve vize taleplerini doğru şekilde dokümante ettiniz mi? Finansal durum raporunuz tamdı mı?

Örnek vaka: (kullanılamaz bilgiler içerir.) Şahsın (ayrıntılı örnek vakaya konu) [iş bulma] teşvik belgesi + seyahatin (belirli bir amaç için) düzenliliği eksik olması vize itirazı sonucunu etkileyecektir.

Özetlemek gerekirse; detaylı bir inceleme, evrakların tam ve doğru olduğundan emin olmanızı sağlayacak. Başvuru dosyanız tamamen sizde olduğundan konsolosluk tarafından gözden geçirilmeden önce, son bir kez inceleyin ya da danışmanlık alın. Başvurunuzun kabul edilebilirliği için, belirli kritlerlere uymanız gerekiyor; eğer kriterlerdeki herhangi bir değişikliğin sonrasında durum bu yönde olmuşsa anlıyorum ama her halükarda bu konuda net bir bilgi kesinlikle veremiyorum.

Scroll to Top