Schengen vizesi için başvuruda bulundum, beş tane Schengen pasaportum olmasına rağmen Yunanistan reddetti. Başvuru dosyam gayet iyiydi, her şeyi gösterdim. Biletler bile aldım ama vize reddedildi. Nedenini anlamadığım ve sistematik bir ırkçılık olduğunu düşündüğüm bir durumla karşı karşıyayım. Bununla ilgili başka başvuruda olanlar ve benzer durumlar yaşamış olanlar var mı?
Üzgünüm, senin durumuna benzer bir örnek vakayla karşılaşmış gibi görünmüyorum. Maalesef, vize redlerinin nedeninin birebir ne olduğunu ancak vize yetkilileri söyleyebilir. Umarım yol alırsın. Başka benzer durum yaşayanların varsa onlarınla bağlantıda olmanın yolunu aramaya çalışabilirsin. Ancak, maalesef senin durumunda çok ciddi bir ırkçılık sorunu olabileceğinden de emin olamam. Her vize başvurusunun kendi özel nedenleri var. Bildiğim kadarıyla itiraz yolu kapalı değilmiş. Daha ayrıntılı bir bilgi için uzman kişilerle görüşmeni öneririm.
Üzgünüm arkadaşım, doğru nedeni ben bile bilmiyorum. Belki başvuru sırasında eksik bir şey olmuştur. Başka vize başvurularında diğer insanlardan da benzer durumlar var mı diye biraz araştırmam lazım.
Canım, bu çok sinir bozucu bir durum! Daha önce Schengen vizelerin olmasına rağmen reddedilmesi gerçekten de kafa karıştırıcı. Ret mektubunda bir açıklama var mı? Bazen evrak eksikliği gibi basit sebeplerden de red verebiliyorlar. Belki itiraz etmeyi düşünebilirsin, ya da başka bir Schengen ülkesine başvurmayı deneyebilirsin.