Bildirimler
Tümünü temizle

Yunanistan Vizesi Reddi - 2. Madde - Seyahat Gerekçesi

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
34 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Yunanistan vizesi için 2. maddeden red aldım. "Amacın ve kalış koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamış" diye yazdılar. Evraklarım tamdı, otel rezervasyonum ve biletlerim de ödenmişti. Deniz tatili için gitmek istiyoruz, bu duruma ne gibi bir ek açıklama ekleyebilirim? Sonuçta, 5 sene önce iki Yunanistan vizem vardı.

3 Yanıt
0

Merhaba! Nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. 2. maddeden red alınca benim de içim buruk olmuştu, biliyorum. Ama umutsuzluğa kapılma.

Öncelikle, ek açıklamada "deniz tatili"ni daha detaylı açıklamanız iyi olurdu. Örneğin, "Sizi ve aile bireylerinizin ... gün süreyle ... şehrinde konaklayacağı, ... tatil köyü/otelinde konaklayacağınız, ... plajlarda, müzelerde gezilecek yerleri içeren turistik programa dayalı, kapsamlı ve keyifli denizi sevda dolu bir deniz tatilinizi..." benzeri bir anlatı ile desteklemek daha iyi etki yaratır. Gezi planınızın biraz daha ayrıntılı olması vizelerin onayı için önemli bir yere sahip oluyor. Son derece önemli.

Olsun, sadece "tatil" yerine, konaklayacağınız yerlerle ilgili detaylı bilgiler vermek de şart. Örnek vermek gerekirse "Gerek otel, gerekse konaklama seçeneğimizin tamam ile ödenmesi, seyahat programa dair belirli planı da açıkladığımız belge doğrultusunda, kalışımızın sadece turistik amaçlı değil, detaylı bir zaman/görülülecek rota planlamaya sahip olmamız gerektiğine dair iddia sunduk" demek. Bu şekilde ayrıntıya girerek Yunanistan'ın sizin planınız da olabildiğince şeffaf olduğunu anlatabilirsiniz.

Şayet daha önce 5 yıl içinde herhangi bir Avrupa ülkesini ziyare tin varsa ayrıntılı açıklama da yol haritalarınıza da faydalı olacaktır.

Eğer bir sorun teşkil ediyorsa da, eğer bir Yunan şirkte çalışıyorsanız, iş nedeniyle yaptığınız seyahati daha açık bir şekilde belirtebilirseniz onlara ayrı bir etki alanı da sunarsınız.

Dikkat edilmesi gereken husus, samimiyetinizi doğru, gerçekçi ve detaylara açık bir şekilde yansıtasınız.

Umarım işinize yarar!

0

Canım, çok üzüldüm red aldığın için. Muhtemelen daha detaylı bir seyahat planı sunman gerekiyor. Gün gün nereleri gezeceğini, hangi aktiviteleri yapacağını belirtirsen daha iyi olur. Ayrıca önceki vizelerini de belirten bir dilekçe ekleyebilirsin. Umarım bu sefer vizen çıkar!

0

Maalesef ne yazacağınızı tam olarak kestiremiyorum. "Amacın ve kalış koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamış" yazmışlar, yani bu konuda eksik bir şey var. Hangi ek bilgiyle vizeler verilebilir diye daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabilirim.

Scroll to Top