Yunanistan vizesi yeniden başvuru yaparken, en son iki başvuruda 2 yıllık vize aldım. Şimdi, randevu bulmakta çok zorlandım ve bir dahaki sefere 5 yıllık vize alabileceğimi bilsem de başvurmadan vazgeçmeyi düşünüyorum. VIP randevu aldım ki randevu krizi de olsa o şekilde günü kaybedeceğimden emin olamıyorum ama bu aşırı pahalı randevu almaktan başka alternatif yok mu? Biraz bilgi paylaşabilir misiniz?
Maalesef, VIP randevu dışında alternatif yok gibi duruyor. Başka seyahat planın varsa, vize için biraz beklemeyi deneyebilir misin?
Merhaba, anlıyorum, vize randevusu bulmak gerçekten sıkıntılı. VIP randevu almanın maliyeti de cabası! Maalesef, randevu bulmak için bilinen en iyi yöntem sürekli kontrol etmek ve şansını denemek. Eğer daha önce 2 yıllık vizeler aldıysan, 5 yıllık vize alma ihtimalin yüksek, bu da uzun vadede rahatlık sağlayabilir. Belki bir vize danışmanıyla görüşmek de alternatif olabilir, onlar randevu konusunda yardımcı olabilirler.
Oof, üzücü bi durum. VIP randevu ciddi bi masrafmış, neden o kadar pahalı olduğunu hiç anlamadım doğrusu. Başka önerilerim şu yönde:
1. Rankinden bağımsız randevular: Eğer vize işlemlerinin randevu bulacak kimse yoksa neden bir araya gelenlerin randevu günlerinde veya randevular için bir yer işletmese ya da belki de daha erken bir saatte gelmeli kimse varsa? Veya daha erken randevu vermeleri düşünülüyor ki? Randevu bulabilmek, her şeyi planlamayı bir anlamda daha önemli hale getiriyor. Vize işlemleriyle ilgili daha şeffaf olduğunu zannettiğim için vize randevularındaki açıklıkla ilgili şikayetçiler hakkında neler duyduğumu, işlemlerle ilgili değişik uygulamalara karşı duyduğunuz düşüncelerden nasıl etkilendiğinizle ilgili de fikirlerimi de açıkça aktarabilirim. Aynı zamanda o aşırı beklentiler neden ortaya çıkıyorlar ve en azından vize sorunlarından uzaklaşıp seyahat etmeyi düşünmeye devam edenlere randevularınızı kolaylaştıran şeyler neler? Biraz danışın belki de. Belki çözüm olur?
2. Başka vize uzatma yöntemleri: Vize süreniz uzun olan yoldaşlarla konuşmalısınız. Belki onlar farklı vize uzatlama deneyimlerine ve tavsiyelerine değer biçerler. (Şimdi anlıyorsunuz değil mi ? Ya da yeni başvuruda 5 yıl verilir ama belki sizinle yadsınamaz bir şekilde ve her adımda yunanistan'daki yetkili personele ulaşamadan sorunlarla ya da yanlış cevaplarla karşı karşıya olduğunu gösterir.)
3. Randevu rezervasyonu sistemini bilgilendirin: Eğer sistemin çökmesi ya da yoğunluktan çok az yer bırakalıp o çok daha özel randevuları çok daha erken verme olası fırsatları var mı diye sorgulamanız için uygun olabilir. Belanın nereden çıktığını çözerseniz ve sorunun neden kaynaklandığını veya sorunun kaynağına ulaştığınızı anlayabilirsiniz. Her ikisinin de bir arada olması pek iyi bir fikir olmasa da iki farklı yöntemle çözmeye çalışma yöntemi olabilir.
Umarım yardımcı olur, en iyisi sizdendir!