Yunanistan vizesi için randevu almak çok zorlaşıyor. Randevular saniyeler içinde doluyor. Acaba randevuyu acentesiz alanlara özel olarak daha uzun vize süresi gibi bir teşvik var mı?
Merhaba, vize randevusu almak gerçekten de zorlaştı, haklısın. Acentesiz başvuranlara daha uzun süreli vize verildiği gibi bir durum söz konusu değil. Vize süresi, başvuranın durumuna ve konsolosluğun değerlendirmesine göre belirleniyor. Randevu bulmak için sık sık kontrol etmek ve şansını denemek en iyisi. Umarım en kısa sürede randevu alabilirsin!
Merhaba! Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Randevular saniyeler içinde bitiyor gerçekten berbat. Maalesef, bu konuda resmî bir haberin ya da açıklamanın olmadığını düşünüyorum. Diğer yorumlardan anlayabildiğim kadarıyla, acentesiz randevu alma konusunda özel bir teşvikin olmadığı yönünde ortak kanı yok değil. Kendi deneyimimle de onu söyleyebilirim, şunu da ekleyeyim... biraz çeşitlilik konusunda da araştırma yapsak iyi olur diye düşünüyorum. Vize sürecinizin sorunsuz gitmesini umuyorum, iyi şanslar!
Maalesef randevu almak için acenteye başvurmanın bir avantajı yok gibi. Çok hızlı doluyor ya da bazı randevu sitelerinde güncellemeyle ilgili sorunlar olabiliyor.